KFC Varsenare promoveert naar eerste provinciale

28/05/17 om 18:31 - Bijgewerkt om 21:16

Nog één horde dienden de jongens van afscheidnemend coach Jo Cappelle te nemen. VK Dadizele diende afgetroefd te worden om eerste provinciale te bereiken. Dat lukte, al had Varsenare daar wel verlengingen voor nodig.

KFC Varsenare promoveert naar eerste provinciale

© VDB

De wedstrijd zelf verliep gesloten tot en met. De beide verdedigingen bleven baas over de aanvallers. Na 90 minuten stond nog altijd de brilscore op het bord. Halfweg de eerste verlenging opende Olivier Delcampe de score. Op minuut 114 werd laatstgenoemde van de sokken gelopen in de grote rechthoek. Damy Ide legde aan vanop de stip doch trapte binnen het bereik van gastportier Angelo Vuylsteke. In de tweede verlenging miste Varsenare nog enkele kansen doch aan de overzijde heerste af en toe paniek na doelworstelingen. De 1-0 bleef evenwel overeind. KFC Varsenare is vanaf nu een eerste provincialer.

Prachtig afscheid

Sportief verantwoordelijke Yannick Bousson, het boegbeeld van KFC Varsenare, zal een droom in vervulling gaan. "Wat een afscheid voor een prachtcoach als Jo Cappelle! Die man drukte vijf seizoenen zijn stempel op onze club en gaat nu een andere uitdaging aan in Roeselare. Wij wensen die prachtcoach alle succes toe. Opvolger Rik Bouckaert mag het werk verderzetten."

Jo Cappelle (links) verlaat KFC Varsenare langs de grote poort. Hij loodste, met raad en daad bijgestaan door Yannick Bousson, KFC Varsenare naar eerste provinciale.

Jo Cappelle (links) verlaat KFC Varsenare langs de grote poort. Hij loodste, met raad en daad bijgestaan door Yannick Bousson, KFC Varsenare naar eerste provinciale. © (Foto JPV)

(JPV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!