KFC Mandel United vindt in Noord-Frankrijk de vervanger voor Gombami

21/04/17 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:28

Lilian Lorthiois (in juni 26 jaar) is de nieuwste aanwinst van KFC Mandel United, dat straks officieel FC MU Izegem-Ingelmunster gaat heten. Lorthiois moet bij de fusieclub de vervanger worden van Honour Gombami.

KFC Mandel United vindt in Noord-Frankrijk de vervanger voor Gombami

Noem hem gerust een box-to-box-speler. Lilian Lorthiois was de Izegemse scouts opgevallen. Meerdere scoutingsbeurten gingen aan deze aanwerving vooraf. De middenvelder kreeg zijn opleiding bij LOSC (Rijsel) en speelde daarna bij Wasquehal, Boulogne, Tourcoing en Iris Club de Croix. Het was bij die laatste club ook dat Izegem vorig jaar Sofiane Oumedjeber op het spoor kwam. Straks krijgt Sofiane niet enkel zijn broer Mehdi Oumedjeber (FC Gullegem) aan zijn zijde, maar wellicht ook nog een taal- en landgenoot in zijn rug. "Lorthiois is een '8', een speler die we in de plaats van Gombami aantrokken. We hebben uiteraard Sofiane naar zijn mening gevraagd, maar het is niet dat hij op zijn aangeven naar ons komt. Het zijn onze scouts die hem op het spoor kwamen", aldus sportief manager Mario David.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!