KFC Mandel United pakt zes op zes na winst tegen KVK Westhoek

Abdoullah Omari scoorde de gelijkmaker © VDB

Tegen een stug KVK Westhoek moest KFC Mandel United zaterdagavond 90 minuten het volle pond geven om de drie punten thuis te houden.

Al in de eerste minuut pakten de bezoekers Mandel United koud. Afwerker van dienst was Gregory Loisel. Even later claimde Mandel een strafschop en een voorzet van Opbrouck vond net Omari niet. Maar Westhoek speelde vrank en vrij. Mandel ging op zoek naar kansen maar eigenlijk was het Mandi die zichzelf een opgelegde kans ontzegde door de bal van de voet te laten stuiten. Kwateng schoot met links over. Westhoek bleef echter goed druk zetten en dat leidde tot veelvuldig balverlies van de thuisploeg. Op voorzet van Yohann Loisel was Hugelier (ex-KFC Izegem overigens) dicht bij de 0-2. De kans op de gelijkmaker kwam er voorbereidend werk van Kwateng, het schot van Oumedjeber ging voorlangs.

Aan de rust mocht Beyens invallen voor Declercq. Na vijf minuten pakte Opbrouck uit met een actie maar Oumedjeber kreeg zijn voet niet vol tegen de bal. Toen Westhoek het spel graag had stil zien leggen, brak Kwateng uit. Hij deed alles goed behalve het slotakkoord. Drie maats stonden te wachten maar de Lierse-huurling besloot in het zijnet. Na een voorzet van Oumedjeber knalde Beyens, maar Dumesnil stond paraat. Halfweg de tweede helft stond het toch gelijk. Beyens kopte een verre bal opnieuw voor doel en Omari scoorde.

Ternier dwong Laleman plat op een vrije schop. En even later kon alweer de kapitein van Westhoek een actie maken, Laleman weerde de bal. Op de tegenaanval scoorde Mandel na een actie tussen Omari, Oumedjeber en Opbrouck maar de goal werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Na samenspel met Ternier knalde Yohann Loisel, de vingertoppen van Laleman brachten soelaas. Het ging nu echt vlot op en neer. Een voorzet van Kwateng vond Opbrouck maar in twee tijden lukte het niet.

Maar de 2-1 kwam er toch. De ingevallen Geryl knikte een voorzet van Kwateng binnen.

Met deze zege blijft Mandel United met zes op zes op kop.