KFC Mandel United ontvangt Sp. Hasselt zondag om 18 uur (als Rupel Boom licentie krijgt)

Geen licentie voor Rupel Boom - hier de fans in de topper op Mandel United - en de fusieploeg (Izegem-Ingelmunster) mag rechtstreeks promoveren. © VDB
Wouter Vander Stricht

KFC Mandel United neemt het zondag op tegen Sporting Hasselt in de eindronde van tweede amateurklasse. Niet om 15 uur zoals voorzien, niet op zaterdagavond (waarop Mandel gebruikelijk de thuiswedstrijden speelt), maar op zondag 6 mei om 18 uur om de concurrentie met Club Brugge – Anderlecht uit de weg te gaan.

KFC Mandel United, dat eerder deze week al sponsor en beheerraadslid Xavier Van Honsebrouck, ontslag zag nemen gaat nog vol voor de promotie. Voorzitter Paul Seynaeve: “We hebben transfers gerealiseerd om volgend jaar een goed figuur te slaan in eerste amateurklasse. Halen we het niet, dan willen we bovenaan onze huidige reeks spelen.”

Mandel United kan misschien deze week nog goed nieuws krijgen van het BAS. Tegen uiterlijk vrijdag 4 mei beloofde die sportrechtsinstantie uitspraak te doen over het licentiedossier van kampioen Rupel Boom. Krijgen de Antwerpenaars hun licentie niet, dan promoveert Mandel United meteen en hoeft het dus zondag niet aan de bak tegen Sp. Hasselt.

De Limburgers zouden dan deze ronde vrijgesteld worden, net als Winkel Sport dat via loting al rechtstreekse doorgang tot de halve finales kreeg.

Met vier ploegen wordt dan in principe gespeeld om één promotieticket. Winkel Sport, Mandel United of Hasselt, één ploeg uit het trio FC Luik, Ol. Charleroi en La Louvière-Centre en Chatelet (13de uit eerste amateurklasse).

Maar ook daar weer nog een addertje onder het gras. Krijgt Virton (eerste amateurklasse) van datzelfde BAS geen licentie, dan blijft Chatelet automatisch in eerste amateur en mag VW Hamme alsnog zijn hachje proberen redden.

De halve finales worden (heen en terug) gespeeld op zondag 13 en donderdag 17 mei, de finale op zondagen 20 en 27 mei. Ook de verliezers moeten nog tegen elkaar zodat een klassement kan opgesteld worden in functie van eventuele bijkomende stijgers.

Later meer nieuws over het licentiedossier van Rupel Boom en dus de gevolgen voor Mandel United.