KFC Mandel United gaat met 1-3 winnen bij Winkel Sport

Lilian Lorthiois (rechts) zit stevig in de rug van Aaron Vanfleteren (links). © Bart
Wouter Vander Stricht

Winkel Sport moest op de openingsspeeldag de meerdere erkennen in fusieploeg Mandel United.

Thuisploeg Winkel Sport startte zonder echte spits, Yde en Seck startten op de bank. Lutun, Hillewaere en Vanfleteren vormden de voorhoede. Mandel United moest Kwateng en Raes missen met spierletsels. De eerste kans was voor Vandendriessche, maar hij kon de afvallende bal niet kadreren. Even later was dezelfde Vandendriessche met een voorzet gevaarlijk, Hillewaere kwam een teen te kort. Aan de overkant kon de linksvoetige Beyens op rechts twee keer uitbreken maar zijn voorzetten vonden geen ploegmaat.

Op het half uur haalde Lorthiois verschroeiend uit. Dhoest was kansloos. Toen de rust in zicht was stond het plots 0-2. Lorthiois recupereerde de bal en via Opbrouck belandde die bij Omari die de score verdubbelde.

Na de pauze bleef bij Winkel Dylan Vanhaeren binnen, Dieter Yde kwam in zijn plaats. Winkel dreigde even. Eerst vergat Hillewaere af te drukken, bij de volgende fase schoot hij over. Vanfleteren poeierde van ver, Laleman pareerde. Aan de overkant drukte Beyens af en Dhoest pakte.

Aansluitingstreffer

Na twintig minuten in de tweede helft lanceerde Verhooghe met een gekruiste bal Lutun die de grote rechthoek binnendrong en in duel ging met Beyens. De ref legde de bal op de stip maar niet iedereen kon zich vinden in deze beslissing. Tamsin trok er zich niks van aan scoorde de aansluitingstreffer.

Bij Mandel begonnen ze zich nerveus te maken in de ref, Winkel gooide Seck in de strijd. Maar op vrijeschop – die leverde Verhooghe geel op – schilderde Declercq de bal aan de tweede paal, Opbrouck knikte simpel binnen. De zege was binnen voor Mandel.

Laleman pareerde nog een schot van Lutun. Even later viseerde Vandendriessche de korte hoek, maar ook hij vond Laleman op zijn weg. Maar de eindstand stond al vast.

(WVS)