KFC Mandel United blijft nog één seizoen in Ingelmunster spelen

© VDB
Redactie KW

Dat heeft de Raad van Bestuur zaterdag bekendgemaakt na lang en intens beraad en verschillende gesprekken met de bevoegde instanties.

Vanaf seizoen 2019-2020 verhuist de A-ploeg dan naar de site in Izegem, zoals vastgelegd als één van de belangrijkste krijtlijnen van de fusie tussen KFC Izegem en OMS Ingelmunster. Deze beslissing is genomen omdat de uitbating en inrichting van het nieuwe stadion in Izegem niet tijdig klaar zal zijn om degelijk en professioneel te kunnen opstarten vanaf seizoen 2018-2019.

De fusieploeg voerde regelmatig constructieve gesprekken met burgemeester Bert Maertens en het Izegems stadsbestuur over deze beslissing. Alle partijen ondersteunen die dan ook en garanderen dat de verdere optimalisatie van de nieuwe infrastructuur in Izegem de groei en ambitie van de club op lange termijn niet zal ondermijnen.

Op korte termijn zal de jeugdploeg wel al aan de bak kunnen op de site in Izegem. Tot slot bevestigt Marc Vanlerberghe, Izegemse Schepen van Sport; nog dat de officiële opening van het nieuwe complex voorzien is voor het derde weekend van september 2018. Tijdens dat weekend zal er een galamatsch en groot openingsevent plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier