KFC Lichtervelde promoveert naar derde provinciale

De promotie is een feit. © Bart
Redactie KW

KFC Lichtervelde keert na zes seizoenen terug naar derde provinciale. Als beste tweede uit vierde provinciale is het zeker van promotie.

KFC Lichtervelde neemt na zes seizoenen zijn plaats in derde provinciale opnieuw in. KFCL was lange tijd op weg naar de titel in vierde provinciale B. De ploeg stond tot twee speeldagen van het einde aan de leiding, maar in de rechtstreekse duels tegen concurrenten Zeehaven Zeebrugge en GL Ruiselede in het slot van de competitie werd maar één op zes geoogst. Dat bleek te weinig en daardoor zag KFC Lichtervelde de Groene Leeuwen alsnog de titel pakken. Dan moest de promotie maar via de eindronde bewerkstelligd worden.

Daarin lootten de blauw-witten KFC Sint-Joris Sportief. Nadat de heenwedstrijd vorig weekend met 2-0 werd gewonnen, zette KFCL zondagnamiddag op het veld van KFC Sint-Joris Sportief de kers op de taart. Aan de rust stond het al 0-3 en lag de weg naar promotie open. Uiteindelijk werd het nog 0-5, met doelpunten van Francis Cocquyt (2), Gil Dhulster, Jorin Decru en Youri Logghe.

Francis Cocquyt had dit seizoen met 41 doelpunten een groot aandeel in de promotie.
Francis Cocquyt had dit seizoen met 41 doelpunten een groot aandeel in de promotie.© Kurt

De ploeg moet wel nog de finale van de eindronde afwerken, maar is sowieso zeker van promotie. Naast de drie eindrondewinnaars in vierde provinciale, stijgen ook de twee beste geklasseerde verliezende finalisten uit vierde provinciale. Daar behoort ook KFC Lichtervelde, als tweede in vierde provinciale B, sowieso toe. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, eind juni volgt nog een supportersfeest in OC De Schouw.

(BV – foto’s Bart/Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier