KFC Lichtervelde op een zucht van promotie naar tweede provinciale

Simon Denys keept een uitstekende eindronde. © Foto Kurt
Redactie KW

Voor de tweede maal in drie jaar tijd stoot KFC Lichtervelde door naar de eindrondefinale in derde provinciale. In de terugwedstrijd van de finale verdedigt KFCL in Kanegem een 1-0-voorsprong.

In de halve finale stuurden de blauw-witten KSKV Zwevezele B, dat twee spelers van de A-ploeg liet opdraven, met 5-0 wandelen nadat in Zwevezele met 1-0 werd verloren.

In de heenwedstrijd van de finale werd Dosko Kanegem afgelopen zondag met 1-0 verslagen. Zo verschaft KFCL zich een uitstekende uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Kanegem. Bij winst stoten de blauw-witten door naar tweede provinciale.

De voorbije weken keepte Simon Denys op een hoog niveau. De Koolskampenaar hield de nul en in de heenwedstrijd van de halve finale in Zwevezele stopte hij een strafschop. “Vooral in Zwevezele heb ik enkele heel goede reddingen verricht. Daar denk ik toch dat ik de ploeg kon rechthouden, maar ik speel vooral voor de bende.”

Zondag trekt de doelman samen met de ploeg vol vertrouwen naar Kanegem. “Als we nu geen vertrouwen hebben, denk ik niet dat je in de basiself moet staan. Voor de eindronde sloeg het alvast allemaal mee, waarom zou het dus zondag niet opnieuw meezitten. Als wij er zondag één maken, zie ik Kanegem er zelf geen drie scoren.”

Simon Denys startte het seizoen als tweede doelman, maar door de blessure van Jeroen Tempelaere staat hij onder de lat. “Zo heb ik meer mijn kans gekregen dan ik verwacht had. Voor mij is dat natuurlijk leuk, zeker in de eindronde. Het is leuk dat ik me kan tonen en de positieve reacties doen deugd. Ik heb bijgetekend als tweede keeper, maar ik zal er altijd voor zorgen dat ik fit ben. Het is natuurlijk leuk als je in deze fase van de competitie je steentje kan bijdragen”, besluit de kraanman bij Paul Bossuyt. (BV)

Info: Pieter Devoldere ontbrak in de heenwedstrijd, maar is zondag terug paraat. Voor het overige is iedereen fit.

Zondag 20 mei om 15 uur: Dosko Kanegem – KFC Lichtervelde.