KFC Izegem zet KVK Westhoek met 3-1 opzij

Duel tussen Honour Gombami (rechts) en Matthias Feys (links). © VDB
Redactie KW

KFC Izegem heeft de derby tegen KVK Westhoek met 3-1 gewonnen.

In deze derby in moeilijke weersomstandigheden waren de eerste kansen voor Westhoek via Wittesaele, maar die toonde zich niet scherp genoeg.

Izegem dreigde via Betremieux die op Dumesnil stootte, de rebound was voor Opbrouck maar die werd voor de lijn weggeveegd. Een persoonlijke actie van Oumedjeber verdiende meer, maar de Fransman verkoos de assist in plaats van voor eigen kans te gaan. Een schot van Callens zoefde voorlangs.

Schoten van Oumedjeber en Cornelis werden afgeblokt. Betremieux kon de rebound niet tegen de netten krijgen. Izegem raakte net voor de rust toch aan de openingstreffer. Eerst kopte Cornelis over, even later raakte Hugelier de paal, maar even later kon de vrijstaande Vandoorne op hoekschop binnentrappen.

Vrij snel na de pauze stond het 2-0 toen Gwenny Opbrouck een gemeten voorzet van Karsten Delrue mooi binnen kopte. Jorn Vermeulen maakte zijn debuut bij KFC Izegem, hij kwam Gombami vervangen. Een andere invaller, Ruben Pyck, gaf de assist voor de 3-0 van Betremieux.

Westhoek raakte nog aan de eerredder via Wittesaele, maar meer leverde het Ieperse slotoffensief niet op.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier