KFC Izegem wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen met ruime cijfers

Wouter Vander Stricht

KFC Izegem heeft van de thuisfans afscheid genomen met een 4-1 zege tegen Gent-Zeehaven. De afscheidnemende Aaron Dhondt was met drie goals man van de match.

KFC Izegem werkte de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af tegen het Gent-Zeehaven van ex-trainer Bart Mauroo. Bij Izegem stond de match in het teken van het afscheid van Frederique Ollivier (VK Dadizele), Olivier Verstraete (KSV Oudenaarde), Aaron Dhondt (Waasland-Beveren), Marijn Vandewalle (FC Knokke) en Daan Ronse (KFC Meulebeke). De eerste drie stonden aan de aftrap, de laatste twee op de bank.

Weinig gevaar in het openingskwartier. Enkel D’hondt liet van zich horen met een kopballetje en een goede voorzet. Balverlies van De Deygere leidde een gevaarlijk standje in dat eindigde in buitenspel. Een uitbraak van Monday leverde een penaltyclaim op voor Gent-Zeehaven, maar op de daaropvolgende tegenaanval brak Aaron Dhondt uit en werkte keurig af : 1-0.

Even later stond het 2-0 toen bezoeker Van de Geuchte een zwak momentje kende en Aaron Dhondt genadeloos afstrafte. Na de pauze potte Dhondt zijn derde van de middag, Gent-Zeehaven maakte de eerredder, maar de ingevallen Lennart Kerkhof mocht het orgelpunt plaatsen.

(WVS)