KFC Izegem verspeelt voorsprong en twee punten in FC Dender

Aaron Dhondt scoorde twee keer © VDB

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen moest KFC Izegem naar FC Dender, een grote titelfavoriet.

Dender zette meteen druk met twee grote kansen in de eerste tien minuten, maar doelman Daan Ronse kon zijn netten schoon houden. Izegem kon op het kwartier dreigen via Thomas Cornelis, maar de bal ging er niet in.

Na 25 minuten was het toch bingo voor KFC Izegem. Aaron Dhondt scoorde de 0-1. De thuisploeg was verrast van de voorsprong van Izegem en kreeg twee minuten later via Thomas Cornelis de 0-2 binnen. Dat was meteen ook de ruststand.

Tien minuten ver in de tweede helft kreeg KFC Izegem een strafschop en Dhondt schoot zijn tweede van de avond voorbij doelman Santos Pravos.

Van 0-3 naar 3-3

Dan was het al Dender dat de klok sloeg. Drie minuten later stond de 1-3 op het bord en in de 63ste minuut stond het al 2-3. De pas ingevallen Gilles Garrevoet pakte rood voor een tackle met gestrekt been en Izegem kreeg het heel moeilijk met tien man tegen een gemotiveerd Dender. Tien minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg een strafschop en stond de score gelijk. KFC Izegem pakt meteen een punt bij een titelfavoriet.

Zondag speelt KFC Izegem in de Croky Cup tegen Royal Antwerp FC. De volgende competitiewedstrijd is thuis tegen FC Gullegem op woensdag 26 augustus om 18.30 uur.