KFC Izegem trekt Jonas Vervaeke (Knokke) en Fransman Sofiane Oumedjeber aan

Met Knokke is Jonas Vervaeke nog in strijd om een stek in de tweede amateurklasse, met KFC Izegem speelt hij daar volgend seizoen zo goed als zeker. © VDB
Wouter Vander Stricht

Woensdag legde KFC Izegem nog twee nieuwe spelers voor volgend seizoen af. Verdediger Jonas Vervaeke en aanvallende middenvelder Sofiane Oumedjeber.

Jonas Vervaeke (Lauwe) is een bekende in de regio. Hij doorliep de jeugdwerking bij KV Kortrijk. De rijzige verdediger trok dan naar Winkel Sport, om vervolgens voor het ambitieuze SK Deinze te kiezen. De stap naar tweede klasse zette hij niet mee, hij trok naar R. Knokke FC, de al even ambitieuze kustploeg van voorzitter Vincent Van Honsebrouck. De rijzige verdediger, die in Winkel bij een achterstand nogal eens vaak mee voorin werd gestuurd, kiest dus met KFC Izegem voor een ploeg wat dichter bij huis.

Ook in Frankrijk vond men versterking, meer bepaald bij Iris Club de Croix in de CFA, vergelijkbaar met de Belgische vierde klasse. Volgend jaar – na de competitiehervorming – dus de derde amateurklasse, volgt u nog ? Het gaat om de aanvallende middenvelder Sofiane Oumedjeber.

Eerder trok KFC Izegem al Karsten Delrue (FC Gullegem), Gwenny Opbrouck (SCT Menen) en vijf jonge spelers van SW Harelbeke aan.