KFC Izegem speelt gelijk tegen Racing Mechelen

KFC Izegem - Racing Mechelen : duel tussen Olivier Verstraete (r) en Tarik Dahman (links). © VDB

Na een partij met vooral een gevaarlijke bezoekende ploeg delen KFC Izegem en Racing Mechelen de punten na een 1-1-gelijkspel.

KFC Izegem wou na de 0 op 6 in 2016 nog eens wat punten pakken tegen de laatste in de stand, Racing Mechelen. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Izegem, dat na drie minuten al op voorsprong kwam door Arne Scheldeman. Beide teams bleven op zoek naar een doelpunt, maar daarbij was vooral Racing Mechelen de gevaarlijkste ploeg. Doelman Leandro Depaepe hield in de eerste helft de netten schoon en Izegem kon met een voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust bleef Mechelen het gevaarlijkste en kon het ook op 1-1 komen na een doelpunt van Tarik Dahman. Op het uur komt Sami Lkoutbi ten val in het strafschopgebied. Mechelen wil een strafschop, maar de scheidsrechter besluit om Lkoutbi geel te geven voor schwalbe.

De bezoekers dwingen nog de meeste kansen af, maar komen niet meer tot scoren. Volgende week maakt KFC Izegem de verplaatsing naar Sint-Niklaas. (KA)