KFC Izegem speelt gelijk bij Vigor Wuitens Hamme

Tweede gelijkspel op rij voor KFC Izegem, dat 2-2 gelijk ging spelen bij Vigor Hamme. In de slotminuten kon Vonck nog een strafschop stoppen om het punt te redden.

In de eerste helft was er doelgevaar aan beide kanten, maar Hamme (vijfde in de stand), was de gevaarlijkste ploeg. De Izegemse doelman Kenneth Vonck stond steeds in de weg om zijn netten schoon te houden.

In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg dan toch de score openen na een vrije trap van Olivier Speltdooren. Izegem zocht naar de verdiende gelijkmaker, en die kwam er via Mathieu Vlieghe. Vijf minuten later kwamen de bezoekers nog op voorsprong na een doelpunt van Olivier Verstraete. Twintig minuten voor tijd kon Hamme de gelijkmaker maken na alweer een vrije schop, maar nu van Vandenbussche. De wedstrijd bleef op en neer gaan, en in de blessuretijd kreeg de thuisploeg een strafschop. Kenneth Vonck pakte uit met een knappe redding en Izegem kon een hardbevochten punt meenemen naar huis.

Volgend weekend geen wedstrijd voor Izegem, op 9 november komt hekkensluiter Doornik op bezoek.