KFC Izegem sluit met 0 op 12 de heenronde af

Duel tussen Honour Gombami (l) en Jeroen Vanderputte (r). © VDB

Na drie nederlagen op rij wou KFC Izegem nog eens wat punten in eigen huis houden. De Izegemnaren wisten dus wat ze moesten doen tegen Vigor Hamme. KFC Izegem verloor echter met 1-2.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Al na vijf minuten kwam Vigor Hamme op voorsprong na een doelpunt van Hadzic. De bezoekers konden niet lang vieren, want na een kwartier stonden de bordjes weer gelijk: Aaron Dhondt kon een penalty in de netten schieten. Weinig actie verder in de eerste helft en de wedstrijd ging dan ook met een logisch gelijkspel de rust in.

Beide teams zochten na de rust naar de voorsprong en Izegem kwam dicht bij de 2-1. De paal stond echter in de weg van het schot van Marijn Vandewalle. Hamme voerde de druk op en kon tien minuten voor affluiten de 1-2 in doel werken. Koude douche voor Izegem dat nu met 0 punten in vier wedstrijden de eindronde moet starten.

KFC Izegem haalde in de heenronde maar 12 punten uit 16 wedstrijden en begint volgende zondag thuis tegen FCV Dender de terugronde. (KA)