KFC Izegem pakt belangrijke drie punten tegen Eendracht Zele

Dan de inspiratieloze 2-0-nederlaag tegen KM Torhout kon KFC Izegem zich thuis herpakken tegen Eendracht Zele. Rood-wit won de wedstrijd met 2-1 na een laat doelpunt van Mahamadou Dissa.

Belangrijke wedstrijd voor KFC Izegem. Eendracht Zele stond met een puntje voorsprong op de 15de plaats in het klassement en met een overwinning kon Izegem een gouden zaak doen.

De thuisploeg begon het sterkst aan de wedstrijd en stond na een kwartier op voorsprong na een doelpunt van Honour Gombami. De voorsprong was van korte duur, na een vrije trap van Bavo De Witte stond het na 17 minuten 1-1 op het scorebord. Het bleef een rustige eerste helft, met net voor rust Olivier Verstraete die van het veld moest met een schouderblessure.

Na de rust nam Izegem controle over de wedstrijd, zeker na de rode kaart van doelpuntenmaker De Witte. De thuisploeg versierde veel kansen, maar moest toch wachten tot in de laatste minuut voor het verlossende doelpunt van Mahamadou Dissa. Na deze overwinning springt Izegem naar de 14de plaats in het klassement. Volgende zondag moeten de Izegemnaren op bezoek bij Londerzeel. (KA)