KFC Izegem met opgeheven hoofd uit de beker na nederlaag op Antwerp

© WVS
Redactie KW

4.500 toeschouwers op de Bosuil voor wat een aangename bekerpartij zou worden. Izegem versierde aardig wat kansen, maar moest in een efficiënter Antwerp zijn meerdere erkennen. Het werd 3-1.

Bij KFC Izegem kwamen er enkele andere jongens aan de aftrap in vergelijking met de wedstrijd tegen Dender. De Leersnijder was geblesseerd, Meulebrouck nam zijn plaats in. Ruben Pyck startte op de bank, Jonathan Yombo kreeg de voorkeur. Bij Antwerp werd Lendeledenaar Jannes Vansteenkiste rust gegund.

In de openingsminuten had KFC Izegem het wat moeilijk, maar daarna kwamen ze beter in de wedstrijd. Olivier Verstraete kon zich enkele keren mooi vrijmaken. Nadat eerst Binst voorlangs had geschoten, was Lauden Hugelier gevaarlijk, maar zijn volley werd afgeblokt. KFC Izegem kreeg op het kwartier een dot van een kans. De vrijetrap van Aaron Dhondt was perfect, Lauden Hugelier mikte helaas over. Een schot van Binst ging net naast, doelman Ronse was er gerust in. Aan de overkant toverde Verstraete een mooie actie uit de voeten, hij bediende Cornelis maar diens schot ging via een Antwerps been buiten. Op de corner die erop volgde kon Wim Vandoorne met het hoofd gevaar stichten.

Nadat Maxime Biset doelman Ronse tegen de grond had gewerkt was het aan de overkant opnieuw bijna raak. Verstraete bediende Dhondt, maar diens schot ging net naast. Na balverlies van Vandoorne kon Binst aanleggen, maar hij mikte over. Even later moest Ollivier foutief ingrijpen, de vrijetrap van Heiremans zeilde over.

In de 36ste minuut was dan toch raak voor de thuisploeg. Dequevy vond op een vrijetrap aan de tweede paal doelman Ronse op zijn weg, maar hij kon nog terugleggen en Limbombé knalde onhoudbaar binnen. Even later kopte Binst over. De score bleef ongewijzigd tot de rust.

Strafschop in twee tijden

De polyvalente Pyck kwam aan de rust Frederique Ollivier vervangen, hij nam diens ‘ongewone’ plaats als linksachter in. Antwerp nam meteen na de pauze het initiatief. Maar plots was Izegem daar. Verstraete dreef de bal in zijn bekende stijl op en legde panklaar voor Dhondt. Die vond de benen van doelman Debaty op zijn weg. Vierde mooie kans voor Izegem.

Aaron Dhondt.
Aaron Dhondt.© VDB

Op het uur kreeg Izegem een strafschop. Een lang uitgesponnen actie belandde in de voeten van Dhondt, hij kon nog voorzetten en de ref zag hands. Dhondt zelf achter de bal, de strafschop was zwak getrapt, maar in de rebound kon de nieuwe Izegemse topschutter wel afronden. 1-1 en onverdiend mocht je het niet noemen.

Het Antwerpse publiek zette zich voluit achter hun team, een schot van Omolo zag er gevaarlijker uit dan het eigenlijk was. Doelman Ronse kon niet bij een hoge voorzet, linksachter Heymans zette de bal naast. Terwijl bij Izegem de vervanging van Meulebrouck door Degryse werd doorgevoerd werd Binst diep gestuurd, hij omzeilde de uitgekomen Ronse, Dequevy werkte af. Yombo kreeg net na de aftrap een kansje, maar hij besloot over.

Vandoorne ging naar de kant voor Marijn Vandewalle, Izegem nog iets offensiever dus. Maar Binst bediende Dequevy, die knalde over. Even later kopte Binst zelf de 3-1 op het bord. Izegem voetbalde verder nog goed mee, maar de stand bleef ongewijzigd.

3-1 en einde bekerverhaal.

(WVS – foto’s WVS/Bart)

KFC Izegem: Ronse, Ollivier (46′ Pyck), De Deygere, Hugelier, Vandoorne (76′ Vandewalle) , Meulebrouck (70′ Degryse), Gombami, Dhondt, Cornelis, Verstraete, Yombo.

Doelpunten: 36′ Libombé 1-0, 61′ Dhondt 1-1, 71′ Dequevy 2-1, 80′ Binst 3-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier