KFC Izegem met kleinste verschil onderuit bij Aalst

Aaron Dhondt trof de lat met een vrijeschop. © VDB

KFC Izegem, dat sinds vorige week zeker is van het behoud, heeft met 1-0 verloren op E. Aalst. In een vrij evenwichtige wedstrijd viel ook de prestatie van de jonge Lennart Kerkhof op.

KFC Izegem speelt dus volgend seizoen in de tweede amateurklasse, het krijgt daar ook het gezelschap van KM Torhout dat nu na de zege tegen Bornem ook zeker is van het behoud. Op Aalst moest Izegem het doen zonder de geschorsten Gombami en Pyck, De Deygere maakte zijn rentree in de basis, Vandewalle op de bank.

In de punt werd Lennart Kerkhof geposteerd, de Izegemse jeugdspeler toonde zich enkele keren gevaarlijk, maar het ontbrak hem aan een tikkeltje geluk om te scoren. Aan de rust stond het nog 0-0, tien minuten in de tweede helft maakte Bokila het enige doelpunt van de wedstrijd. Aaron Dhondt viseerde met een vrijetrap nog de lat.