KFC Izegem met 4-3 onderuit bij SK Sint-Niklaas

Marijn Vandewalle scoorde vlak voor de pauze de aansluitingstreffer. © VDB

KFC Izegem kwam in de eerste helft 3-0 achter, maar zorgde dankzij een betere tweede helft nog voor een spannende wedstrijd. Het verloor niettemin met 4-3 en moest puntenloos huiswaarts.

In nauwelijks een kwartier tijd – tussen minuut 19 en 33 – zette de thuisploeg KFC Izegem op een 3-0 achterstand na goals van Verspeeten (2) en Van Osselaer. Vlak voor de pauze kon Marijn Vandewalle nog milderen met een mooie vrijetrap.

Aan de rust bracht trainer Debo de creatieve Honour Gombami in voor verdediger Meulebrouck en via een afstandsschot van De Deygere stond het snel 3-2. Maar in dezelfde minuut vervolledigde Verspeeten zijn hattrick en stond Sint-Niklaas opnieuw twee goals voor.

Verstraete potte nog de aansluitingstreffer en de thuisdoelman hield Vandoorne nog van de gelijkmaker. Opnieuw een nederlaag dus voor KFC Izegem, maar de weinige, meegereisde bezoekende supporters zagen toch – zeker in de tweede helft – de nodige vechtlust in het team.