KFC Izegem met 0-2 onderuit tegen SK Deinze

© VDB
Redactie KW

In een wedstrijd waarin KFC Izegem goed meespeelde, ging het onderuit tegen SK Deinze. Door het verlies van VV Coxyde nadert Deinze tot op zes punten van de kustploeg.

KFC Izegem moest het doen zonder de geschorste Gombami en de geblesseerde Vandewalle. De eerste helft voor het oog van een 400-tal toeschouwers bleef vrij kansenloos. Izegem hield zich goed staande tegen de troepen van Jan Ceulemans. In de slotfase kwam Deinze opzetten. Een goede voorzet van Schamp werd door Van De Velde door te lang talmen verprutst. De stand bij de rust was dan ook 0-0.

Net na de pauze waren de eerste tien minuten duidelijk voor Izegem. Bij een voorzet van Ollivier waren de vingertoppen van Laleman broodnodig. Izegem dreigde nog wat maar de bal viel telkens verkeerd. Even later aan de overkant na een actie van Mezzine een reuzenkans voor opnieuw Van De Velde maar die miste opnieuw en mocht daarna plaatsruimen voor invaller Geryl.

De aanvalsgolven van Deinze werden gevaarlijker en frequenter. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 0-1 toen een scherpe voorzet in eigen doel werd verlengd. Trainer Dekenne gooide Dissa in de strijd voor de jonge Rogiers. Vonck moest nog een poging van Buysse met de voet pareren. Izegem probeerde nog, maar waren de bezoekers die het gevaarlijkst waren op de counter. In de slotminuut beslechtte Vince Geryl de match op de tegenaanval.

(WVS – foto Bart)