KFC Izegem en Winkel Sport houden elkaar in evenwicht

KFC Izegem en Winkel Sport speelden 1-1 gelijk in een weinig genietbare partij.

In de derby tussen Izegem en Winkel startten beide teams quasi ongewijzigd in vergelijking met de vorige wedstrijd. Bij Izegem geen Billiet; wel Cornelis. Bij Winkel werd de geschorste Voskanian in de basis vervangen door Vandendriessche.

De eerste kans was voor Winkel toen Velghe bijna een defensief aarzelen afstrafte. Lutun kon net niet bij een diepe bal; aan de overzijde kopte Vandoorne op hoekschop net naast. Na 20 minuten verloor Winkel Lutun, De Rechter kwam in zijn plaats. Op het einde van de eerste helft plooide Winkel Sport achteruit, maar echte kansen vielen er niet meer.

Ongewijzigde teams bij de start van de tweede helft. Op de 50ste minuut viel dan toch het openingsdoelpunt. Een strak aangesneden vrijeschop van Demets werd door Velghe voorbij Depaepe geloodst : 0-1. Izegem reageerde via een kopbalballetje van Opbrouck. Betremieux zette een mooie individuele actie op maar strandde op de voeten van Dhoest. Op het uur was het dan toch raak voor Izegem. Sofiane brak door maar stootte op Dhoest; de rebound werd benut door Opbrouck. Goed voor ijn zevende van het seizoen. Op een hoekschop van Sofiane kopte Cornelis, maar stond Dhoest paraat.

De wedstrijd werd nog wat pittiger met venijnige foutjes, maar eindigde uiteindelijk op een billijk gelijkspel.