KFC Izegem domineert volledige match, maar gaat met 1-0 onderuit bij KSV Bornem

Cedric Betremieux miste een strafschop. © VDB

Er bestaat slechts één sport waar je constant de betere kan zijn en toch verliest. Dat was voor KFC Izegem het geval op Bornem. De thuisploeg deed wat Izegem niet kon, een doelpunt prikken.

KSV Bornem had vorige week nog zwaar uitgehaald op Temse (0-3), maar KFC Izegem toonde meteen dat het dit jaar over een stevig geheel beschikt. In de eerste helft was Bornem nauwelijks gevaarlijk, KFC Izegem dreigde via schoten van Betremieuxw en Opbrouck en een kopbal van De Deygere. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Kansjes genoeg, maar de efficiëntie ontbrak. De thuisdoelman pareerde een plaatsbal van Gombami en ook pogingen van Opbrouck en Betremieux werden gekeerd. En zoals in voetbal dan gebeurt viel de goal aan de overkant op een hoekschop. Doelman Depaepe kon die nog stoppen, maar door het effect hobbelde die nog over de doellijn.

KFC Izegem ging nu alles op alles zetten en toen Oumedjeber onderuit gehaald werd mocht Betremieux aanleggen vanop elf meter. Zijn eerdere drie strafschoppen had hij al omgezet, dit keer vond hij echter de doelman op zijn weg. In een alles of niets slotoffensief kreeg Izegem nog enkele kansen, maar het mocht niet zijn. Izegem droop met een nederlaag af, nadat het quasi de hele wedstrijd had gedomineerd.