Kevin Vandecasteele blijft trainer bij SV Moorsele, ondanks interesse van clubs die hem als speler wilden

Kevin Vandecasteele. (Foto Bart) © VDB
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Ondanks de interesse van clubs als Geluwe en Otegem, die hem een contract als speler aanboden, blijft Kevin Vandecasteele ook komend seizoen trainer bij SV Moorsele.

Tot november vorig jaar was Kevin Vandecasteele nog actief als speler bij Zonnebeke, maar toen de functie van T1 bij Moorsele vrijkwam, twijfelde de Menenaar geen seconde. “Ik nam toen eerder onverwachts over van Kurt Berton”, legt Kevin Vandecasteele uit.

De kersverse trainer deed het niet slecht, maar tot voor kort was het nog niet zeker als hij bij Moorsele aan de slag zou blijven. Verschillende clubs toonden immers interesse om hem opnieuw als speler binnen te halen. “Met Geluwe en Otegem waren de gesprekken al behoorlijk concreet, maar uiteindelijk is het risico te groot. Ik miste het deels wel om voetballer te zijn, maar het zou toch opnieuw een grote stap in het onbekende betekenen. Ik ben nu vertrokken in het trainersschap en ben al een paar jaar bezig met het volgen van cursussen. Ik heb nu mijn B-diploma behaald en het is zeker nog de bedoeling om daarin verder te gaan. Moorsele is een mooie club om te starten als T1. Je kan er rustig je gang gaan zonder al te veel druk. Ze geven je bovendien de mogelijkheid om met goede jeugdspelers te werken.” (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier