Kevin Putman en SV Kortrijk blijven tikken krijgen

Kevin Putman staat met SV Kortrijk laatste met drie puntjes. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Speeldag 7 heeft SV Kortrijk geen extra punten opgeleverd. Op het veld van Dosko Kanegem, derde in de stand, leek blauw-zwart lang op weg naar een gelijkspel, maar op penalty kaapte de thuisploeg in de slotfase alsnog de 2-1-overwinning weg.

“Onze voorsprong halfweg was verdiend”, opent verdediger Kevin Putman (31) uit Kortrijk. “Voor een keer keken we niet vroeg in de match tegen een achterstand aan. Meteen na de pauze maakte Dosko gelijk, waarna de partij in evenwicht was. Maar de penaltyfout was absoluut vermijdbaar. Een fout op een tegenstander die met de rug naar doel stond met nog vijf ploegmaats tussen hem en het doel, dat mag niet gebeuren.”

“Na de zware 8-0 van twee weken geleden hebben we zeker stappen vooruit gezet. We moeten nu dringend eens punten beginnen te rapen, het wordt de hoogste tijd. Ook mentaal zou het deugd doen, want na deze wedstrijd kregen we toch echt een tik, zeker omdat we zo dicht bij een gelijkspel waren. Dat punt op een domme manier uit handen geven, dat was toch even slikken.” (GH)

Dosko Kanegem 2 – 1 SV Kortrijk

Kortrijk: Vanneste B., Gruson, Putman, Debrabandere, Lecroart, Janart, Menghis (75′ Berrehail), Vanneste I., Caesens (66′ Vanden Bulcke), Debackere (56′ Delaval), Vermaut.

Doelpunten: 29′ Caesens 0-1, 48′ Vermote 1-1, 85′ Kindt 2-1 (pen.).

Zondag 22 oktober om 15 uur:

SV Kortrijk – VK Avelgem.