Kenny Ramon (WDP Rollegem): “Terugval is niet uitgesloten”

Kenny Ramon. (Foto KDK)
Redactie KW

Op de laatste speeldag van de heenronde in tweede nationale werd de logica gerespecteerd. Koploper WDP Rollegem boekte in eigen huis een duidelijke 6-1-overwinning tegen middenmoter Assenede 09 waardoor Rollegem de winterstop ingaat met drie punten voorsprong op dichtste achtervolger SSB Deftinge II.

“Tegen Assenede haalden we een vlotte zege”, vertelt sluitstuk Kenny Ramon. “Hoewel hun doelverdediger hoog voetbalde, kwam hij nauwelijks aan schot. We kwamen daardoor nooit in de problemen en klommen eenvoudig naar vier doelpunten voorsprong halfweg. Pas bij 5-0 kon Assenede op cornerbal milderen, maar ons in verlegenheid brengen lukte niet.”

Rollegem werd voor het seizoen als titelfavoriet getipt. Met amper één nederlaag en één gelijkspel uit dertien wedstrijden lijken de troepen van voorzitter en coach Thierry Desmet op schema te zitten. “We hebben het alleszins goed gedaan, maar we kregen alle toppers thuis waardoor een mindere terugronde niet uitgesloten is. Met Deftinge, Drongen en Waregem zie ik nog meerdere kandidaten op de titel. Ook Geraardsbergen is niet uitgeteld. Net als Nederename vorig seizoen kunnen ze in de tweede ronde misschien nog voor de ommekeer zorgen. De eerste wedstrijden na Nieuwjaar worden belangrijk. Twee keer op rij verliezen kan het zelfvertrouwen een flinke knauw geven, maar als we in die periode onze voorsprong kunnen uitbreiden, ziet het er goed uit. Toch blijven we voorzichtig. Een blessure van een sterkhouder kan genoeg zijn om uit de race geslagen te worden.”

In eigen zaal liep Rollegem voorlopig een perfect parkoers. “Er zit meer volk in de Rollegemse tribunes dan de voorbije jaren en het draait ook allemaal iets beter dan vorig seizoen. Nochtans veranderde er weinig, maar we slagen erin om elke week met onze typeploeg te spelen. Voorts is rechtsachter Neirynck met zijn aanvallende impulsen een belangrijke factor in ons succes. Zijn manier van spelen leverde ons al heel wat punten op.” (FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier