Kenneth Cardon ruilt KVV Oostduinkerke in voor KM Torhout

Redactie KW

De eerste inkomende transfer van KM Torhout is een feit. De derdeklasser plukte Kenneth Cardon weg bij KVV Oostduinkerke.

De 22-jarige Kenneth Cardon begon te voetballen bij KSV Diksmuide. Daar werd hij al snel opgemerkt door de jeugdscouts van Club Brugge. Hij doorliep er alle jeugdrangen tot aan de beloften. Op 18-jarige leeftijd verliet hij Club Brugge voor KVV Coxyde waar hij in twee seizoenen 16 wedstrijden speelde voor het A-elftal. Zijn studies en een hardnekkige blessure dwongen hem echter een stap terug te zetten naar eerste provinciale bij KVV Oostduinkerke waar hij nu aan zijn tweede jaargang bezig is. Vorig seizoen werd hij daar zelfs uitgeroepen tot grootste talent van de West-Vlaamse reeksen.

Contractverlengingen

Eerder deze week bond de derdeklasser twee spelers langer aan zich. Daarmee staat de teller van de contractverlengingen al op tien. De 23-jarige aanvallende middenvelder Laurens Vandenheede, die voor het seizoen overkwam van FCV Dender EH, verlengde zijn contract met één seizoen. De voormalige jeugdinternational bij de U17 speelde dit seizoen 24 wedstrijden voor de Torhoutenaren waarin hij één keer scoorde.

Ook Michel Ternest heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten voor volgend seizoen. De 22-jarige aanvaller die eerder uitkwam voor KSV Oudenaarde en KSV Roeselare, waar ook zijn broer speelt, zal zo zijn derde seizoen bij KM aanvangen. Michel kwam in twee seizoenen 50 keer in actie voor de A-kern en kon daarin 8 keer de weg naar de netten vinden.