KBC Kortemark gaat door na bloedstollende derby

KBC Kortemark kroop door het oog van de naald © GC
Redactie KW

Beide ploegen hebben niet veel meer te bewijzen in de competitie, dus zetten beiden alles op de Beker. Doorgaan in de Beker is voor beide ploegen een must…

De match begon voorzichtig waarbij beide ploegen elkaar afwachtend aftastten. Maar al snel kwam Kortemark op een 0-3 achterstand. Drie vermijdbare doelpunten: een owngoal, een strafcorner en een schot dat over alles en iedereen in doel verdween. KBC wilde wel iets tonen, maar alle acties stokten in de zone van de waarheid. Terwijl de bezoekers op de counter loerden. Deprest kon de aansluiter scoren na een mooie actie van Deleu. Maar KBC kwam even later goed weg toen een bal van Oostkamp op de paal stuitte. Met een mooie aanval liet PSO toch de 1-4 optekenen. Oostkamp was het meest aanvallend, maar toch kon Miguel Dekeyser de 2-4 scoren.

KBC Kortemark gaat door na bloedstollende derby
© Foto Coghe

Luttele seconden later volgde de 2-5 nadat Oostkamp een bal handig onderschepte. Net niet voor Kortemark: paal, lat en een bal van de lijn gekeerd. Met een gelukje scoorde Deprest de 3-5 en ondertussen werd de partij wat bitsiger. KBC scoorde de aansluiter via Staelens. Op corner liepen de bezoekers verder uit. Wat voor Kortemark in de eerste twee speelhelften niet lukte, vlotte plots wel. Er werd sneller en accurater gespeeld. Damman scoorde de 5-6 door een bos van benen door op een cruciaal moment.

KBC Kortemark gaat door na bloedstollende derby
© Foto Coghe

De gelijkmaker was voor Staelens. Schepcorners mochten uiteindelijk over deze evenwichtige en faire partij beslissen. En daarin faalde Oostkamp. Drie schepcorners op rij gemist en ondertussen scoorde de thuisploeg zijn beide eerste corners. Partij gespeeld! KBC Kortemark is door het oog van de naald gekropen in wat een echte cupmatch mag genoemd worden.

KBC Kortemark – PS Oostkamp (Beker van België) 6-6. (Corners 2-0)

Tussenstanden: 0-2, 1-4, 4-5, 6-6

KBC Kortemark: Deleu, Deprest, Dekeyser, Dekeyzer, Vandycke, Damman, Staelens

Doelpunten: Deprest (2x), Dekeyser, Staelens (2x), Damman

Vrijdag 5 februari om 21.30 uur: AZ 77 Maldegem – KBC Kortemark

(JVD – Foto’s Coghe)