Kan Hein Vanhaezebrouck straks Maes en Wilmots kloppen voor Trofee Raymond Goethals?

© BELGA
Redactie KW

Peter Maes (Lokeren), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent, tot juni Kortrijk) en Marc Wilmots (Rode Duivels) zijn de drie genomineerden voor de trofee Raymond Goethals.


© BELGA

De jury bekroont met de onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. De uitreiking is voorzien op maandag 1 december in Aalst.

Vorig jaar ging de onderscheiding naar Francky Dury (Zulte Waregem). In 2011 ging Eric Gerets (toen Marokkaans bondscoach) met de eerste Trofee Raymond Goethals aan de haal, een jaar later won Peter Maes (Lokeren).

In de jury zetelen naast Guy Goethals en organisator Alain Ronsse onder meer Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Aimé Anthuenis, Robert Waseige, Walter Meeuws, Serge Gumienny, Jan Ceulemans, Jacky Mathijssen en Dominique D’Onofrio.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van Goethals (op 6 december 2004), wordt de uitreiking gekoppeld aan een uitzonderlijke reünie van spelers die door Goethals gecoacht werden op de wereldbeker 1970 in Mexico, bij Anderlecht, Standard, Bordeaux en Marseille.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier