Kalender amateurklasses bekend: veel derby’s op openingsspeeldagen

Sofiane Oumedjeber, hier nog bij KFC Izegem, straks in de kleuren van KFC Mandel United Izegem-Ingelmunste mag de trip maken naar Winkel Sport waar hij weer kans maakt Felix Reuse (WSP) tegen het lijf te lopen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Ook de ploegen uit eerste, tweede en derde amateurklasse kennen hun speelkalender. En dat levert meteen heel wat mooie, West-Vlaamse affiches op. Net als in het provinciale voetbal wordt het seizoen in het weekend van 2 en 3 september afgetrapt.

In eerste amateurklasses uiteraard geen derby’s voor R. Knokke FC, de pas gepromoveerde club is namelijk de enige West-Vlaamse ploeg in de eerste amateurklasse. Maar daar willen ze zeker geen mal figuur slaan en de kampioenenploeg werd ook duchtig versterkt. Knokke mag meteen met een thuiswedstrijd beginnen tegen de Limburgse traditieclub Patro Eisden Maasmechelen. De eerste uitwedstrijd een week later leidt naar KSV Oudenaarde, een vrij korte trip dus.

Fusieclub Mandel United begint met drie derby’s aan het seizoen

In tweede amateurklasse meteen een echt burentreffen tussen Winkel Sport en KFC Mandel United Izegem-Ingelmunster. Voor de fusieclub staat op de eerste drie speeldagen meteen drie derby’s ingepland. Naast een bezoekje aan Winkel volgt een thuismatch tegen KVK Westhoek en vervolgens een tripje naar FC Gullegem. Dat FC Gullegem ontvangt op de eerste speeldag SK Ronse en neemt het op de tweede speeldag op tegen RC Harelbeke. Harelbeke opent de competitie dan weer tegen KVK Westhoek, dat de week nadien dus naar Ingelmunster trekt. Fusieclub Mandel United werkt zeker tot Nieuwjaar de thuiswedstrijden af in Ingelmunster, eens het stadion in Izegem af is, is het de bedoeling om naar de Borstelstad terug te keren.

KM Torhout ontvangt eerst KSV Temse en speelt ook de tweede wedstrijd thuis, dan tegen Olsa Brakel. De eerste derby voor KM is op de vijfde speeldag, dan mag het naar Winkel Sport.

Meteen Eendracht Wervik versus SCT Menen op de eerste speeldag

Uit de derde amateurklasse verdween van West-Vlaamse kant OMS Ingelmunster. SCT Menen zakte uit tweede en mag meteen de derby tegen E. Wervik afwerken. Op de tweede speeldag opnieuw een derby voor Menen, dan mag het naar SK Vlamertinge. Vlamertinge start de competitie met een wedstrijd op SC Dikkelvenne. E. Wervik mag na de openingsmatch een eerste thuiswedstrijd afwerken tegen Wolvertem Merchtem.

KVC Wingene promoveerde uit eerste provinciale. Het start met een thuiswedstrijd tegen KVC Jong Lede, een week later trekt het naar het FC Wetteren van de West-Vlaamse coach Peter Devos. De eerste derby voor de troepen van Angelo Paravizzini volgt op de vijfde speeldag. Dan trekt Wingene naar SCT Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier