Juichen in loods van boerderij in Avekapelle

Redactie KW

In een loods op een boerderij in het landelijke Avekapelle bij Veurne kwamen een driehonderdtal fans van de Rode Duivels samen om de match op een groot scherm te volgen.


Geert Philips, 48 jaar en zelfstandige renovatiewerken in Avekapelle, was donderdag 26 juni één van de honderden aanwezigen in de loods van Hauspie in Avekapelle voor het in groep bekijken van de match Zuid-Korea-België op groot scherm.

Juichen in loods van boerderij in Avekapelle


“Ik ben sowieso een sportfanaat, vooral fietsen en voetbal. Een echte voorkeur van voetbalploeg heb ik niet. Maar als er een WK gespeeld wordt, probeer ik dat wel te volgen want dat zijn altijd wel mooie wedstrijden. En wanneer België meedoet, is het natuurlijk iets spannender en ben ik uiteraard wat zenuwachtiger”, zegt Geert lachend.

“Ik probeer de matchen van het WK zoveel mogelijk te volgen. Maar aangezien ik zelfstandige ben, ben ik maar rond 19 uur thuis en is dit soms moeilijk haalbaar. Maar alle matchen van 21 uur, 22 uur en middernacht heb ik gevolgd. Wanneer het een match is om 18 uur, kan ik meestal nog de tweede helft volgen”, vertelt Geert.

Geert vindt het initiatief van de gezinsbond een heel goed. “Als ze iets inrichten”, zegt Geert, “moeten we de gezinsbond steunen en moet we aanwezig zijn.”

“Ik vond het een mooie match vooral na de rode kaart aan Steven Defour want toen werd het echt spannend. We hebben een topprestatie geleverd met tien man. Defensief gaven niets weg door een mooie verdediging met als uitblinker Daniel Van Buyten, die voor mij dé man van de match is”, sluit een tevreden Geert af.

(JT/CCV)