Joseph Allijns grijpt naast bondsvoorzitterschap, Marc Coucke stapt op

© BELGA
Redactie KW

Na een gelijkspel in de eerste ronde, eindigde de tweede ronde op 12-10 in het voordeel van François De Keersmaecker.

De eerste stemronde van het Uitvoerend Comité voor de verkiezing van de bondsvoorzitter was een maat voor niets geworden. Van de 22 stemmen gingen er 11 naar huidig voorzitter François De Keersmaecker en 11 naar uitdager en KV Kortrijkvoorzitter Joseph Allijns. Daarna volgde een tweede stemronde en daarin waren er 12 stemmen voor François De Keersmaecker en 10 voor Joseph Allijns. Dat betekent dat De Keermaecker aan de macht blijft. De Keersmaecker, sinds juni 2006 aan het roer als bondsvoorzitter, had de steun van de vertegenwoordigers van de amateurclubs, Allijns was de door de Pro League naar voren geschoven kandidaat. Meer bevestigde informatie omtrent de geheime stemming is er momenteel nog niet.

Joseph Allijns grijpt naast bondsvoorzitterschap, Marc Coucke stapt op
© BELGA

Couckenbak

De herverkiezing van de bondsvoorzitter had meteen ook gevolgen voor het Uitvoerend Comité. Marc Coucke kon zich niet vinden in de gang van zaken en bood zijn ontslag aan. Op Twitter reageerde hij heel ontgoocheld.

Joseph Allijns grijpt naast bondsvoorzitterschap, Marc Coucke stapt op

Na de verkiezing stormde de KV Oostende-baas als eerste en enige richting uitgang van het bondsgebouw, lang voor de andere leden. Toen hij daarop door de pers werd aangesproken reageerde Coucke als door een wesp gestoken. “Ik heb zonet mijn ontslag aangeboden als lid van dit Uitvoerend Comité”, aldus de West-Vlaamse ondernemer. “Ik heb destijds mee de audit gedaan van het wanbeleid tijdens het WK in Brazilië, en daar zijn toen verschrikkelijke zaken aan het licht gekomen. Ik vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit beleid wensen verder te zetten, maar goed: iedereen heeft nu eenmaal maar één stem. Ik stel wel vast dat er een enorme verdeeldheid is tussen de profs en de amateurs binnen het Belgisch voetbal.”

Coucke was voorts niet mals voor de leden die op De Keersmaecker stemden. “Ik denk dat zij misschien geen reisjes of luxecadeautjes willen kwijtraken. Blijkbaar hebben ze dan liever dat ze voortgaan op de weg die ze hier de voorbije jaren zijn ingeslagen. Maar zoals ik al zei: dan zal dat zonder mij zijn.”

(JL/Belga – foto Belga)

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/sport/voetbal/joseph-allijns-is-strijdvaardig-na-verkiezingsnederlaag/article-normal-187907.html

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier