Joseph Allijns en Marc Coucke stemmen mee voor nieuwe bondsvoorzitter

© BELGA
Redactie KW

De Pro League – de belangenvereniging voor alle eersteklassers in het Belgisch voetbal – heeft vrijdag op zijn Algemene Vergadering een aantal knopen doorgehakt met betrekking tot de werking van haar organen.

Zo werden vier nieuwe Pro League-leden gekozen die mogen zetelen in het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB). In totaal zijn er zes vertegenwoordigers, daarvan verlengen Bart Verhaeghe (Club Brugge) en Johan Timmermans (KV Mechelen) hun mandaat. Joseph Allijns (KV Kortrijk), Marc Coucke (KV Oostende), Philippe Collin (RSC Anderlecht) en Mehdi Bayat (Sporting Charleroi) zijn de nieuwe leden.

Die stemming over de nieuwe vertegenwoordigers van de Pro League in het Uitvoerend Comité van de KBVB moest er ten laatste vrijdag komen, want zaterdag komt het Comité al samen om te stemmen over de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Joseph Allijns is daar de grote uitdager van huidig voorzitter François De Keersmaecker.

“Wij hebben nogmaals unaniem onze steun uitgedrukt voor de kandidatuur van Joseph Allijns als voorzitter van de KBVB”, zei Pierre François, CEO van de Pro League. “We denken dat het tijd is voor een nieuwe figuur, die heel veel zin heeft in zijn nieuwe job. Dat is het allerbelangrijkste in het hedendaagse voetbal, dat je ‘goesting’ hebt. Dat heeft Allijns. Hij komt niet zomaar, hij wil dingen gaan veranderen. Toch hebben we ook veel respect voor het werk van François De Keersmaecker, maar we denken dat het tijd is voor iets nieuws. Al onze vertegenwoordigers in het Uitvoerend Comité zullen normaal gezien op Joseph stemmen.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier