José Riga is de nieuwe trainer van Cercle Brugge

02/11/16 om 05:09 - Bijgewerkt om 06:27

José Riga is de nieuwe trainer van Cercle Brugge, hekkensluiter in eerste klasse B. Dat maakte de vereniging dinsdagavond bekend. Riga volgt Vincent Euvrard op. Hij moet de club halfweg de competitie in veilige haven loodsen.

José Riga is de nieuwe trainer van Cercle Brugge

José Riga moet Cercle uit de staart van het klassement in eerste klasse B wegloodsen. © BELGA

De 59-jarige Luikenaar tekende een contract tot juni 2019. Hij neemt het roer over van Vincent Euvrard, die vrijdag na een 0-3 nederlaag tegen Roeselare ontslagen werd. Met 12 punten uit 13 wedstrijden is Cercle achtste en laatste in de Proximus League (eerste klasse B). "Uit een tiental kandidaten werd een shortlist gemaakt en uiteindelijk is de keuze gevallen op José Riga", meldt Cercle. "Vanaf woensdag neemt hij de sportieve leiding op zich en hij zal met onmiddellijke ingang de trainingen leiden. Wij zijn overtuigd dat Cercle Brugge met José Riga de ambities zal realiseren."

José Riga centraal tussen de Cercle-mensen.

José Riga centraal tussen de Cercle-mensen. © Foto Cercle Brugge

Riga, ex-coach van Bergen, Standard, Blackpool en Metz, zat zonder club sinds hij in mei opstapte bij het Engelse Charlton Athletic. Hij werd de jongste weken ook al gesignaleerd in de tribune bij Cercle Brugge. Deze middag wordt de nieuwe trainer op een persconferentie voorgesteld.

(Belga/WVS/ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!