Jordy Marlier (Aalbeke Sport): “Stasegem onbewust onderschat”

Jordy Marlier. © KDK
Redactie KW

FC Aalbeke Sport was goed bezig en stond na vier wedstrijden nog steeds met het maximum met dertien doelpunten gemaakt en slecht eentje tegen. Maar op Stasegem, vorig seizoen het zwakke broertje uit de reeks, liepen de blauwhemden een blauwtje.

“Eigen schuld, dikke bult”, slaat Jordy Marlier zich op de borst. “In de eerste helft stapelden we de missers op en waren we veel te gul in het uitdelen van geschenken. Na drie weggeefdoelpunten stond het aan de rust al 3-0. In de tweede helft kampeerden we voortdurend op de helft van de thuisploeg, maar we slaagden er amper een keer in om te scoren. Of we de opdracht onderschat hebben? Misschien onbewust. Na vier overwinningen op rij leefden we op een roze wolk. Stasegem deed ons weer met de voeten op de grond belanden. Jammer, net nu we komend weekend leider Jong Vijve in de ogen moeten kijken.”

Net als veel van zijn ploeggenoten stond Jordy Marlier onlangs nog voor een tweede zit. “Donderdag (gisteren, red.) zal ik weten of ik mijn diploma handelswetenschappen mag halen”, kruist de Lauwenaar de vingers. “Hoe het ook uitdraait, straks mag ik op zoek naar werk. Om te gaan trainen zal het iets gemakkelijker worden. Door mijn studies moest ik soms enkele oefensessies overslaan.” (Fonzie)

OG Stasegem 3-1 FC Aalbeke Sport

Aalbeke: Lecoutere, Francisco (22′ Brasme), Goossens (46′ Gialkin), Hanson, Hani, Da Silva (46′ Rosicki), H. Haji, Hugelier, Marlier, Simoens, K. Haji.

Doelpunten: 10′ Pierloot 1-0, 25′ Bekaert 2-0, 34′ Vermeulen, 51′ Gialkin 3-1.

Zondag 17 setetmber 15 uur: FC Aalbeke – Jong Vijve.