Jordan Lukaku: “Niemand begint te voetballen om linksachter of rechtsachter te worden”

© BELGA
Redactie KW

Jordan Lukaku staat voor zijn eerste groot internationaal toernooi. De 21-jarige linksachter, de jongere broer van spits Romelu, lijkt bij de Rode Duivels weinig kans te maken op een basisplek in Frankrijk maar toont zich wel ambitieus.

“Ik verwacht niets van het EK en wil klaar zijn als de coach me nodig heeft”, klonk het eerst nog na de maandagtraining van de Duivels in Genk. “Ik weet welke rol ik heb. Ik wil gewoon werken, werken en nog eens werken“, liet hij het achterste van zijn tong niet zien.

Niemand begint te voetballen om linksachter of rechtsachter te worden

Toch brandt Lukaku van ambitie. “Ik wil geen tien jaar lang figurant zijn”, klonk het even later. “Jan Vertonghen (zijn concurrent op de linksachterpositie, nvdr.) beschouw ik als een van de beste centrale verdedigers ter wereld. Als ik de komende jaren tot een degelijk ‘buitenlands’ niveau kom, kan ik misschien de linksachter van de Duivels worden en kan Jan centraal”, opperde hij.

De offensief ingestelde Lukaku weet wel wat zijn taken zijn bij de nationale ploeg. “Niemand begint te voetballen om linksachter of rechtsachter te worden, meestal zijn het omgeschoolde spelers die daar staan. Bij Oostende mocht ik heel de flank doen, hier staan we in een verdediging met vier en weet ik wat er van mij verwacht wordt. Ik moet mezelf niet afremmen, ik pas me gewoon aan aan het systeem“, klonk het bij Lukaku, die volgend seizoen andere oorden lijkt te gaan opzoeken. “Het klopt dat ik al met andere clubs gepraat heb, maar we zien wel wat er komt. Misschien stijgt mijn waarde wel als ik een goed toernooi speel en sta ik zo in een sterkere positie in de onderhandelingen.”

(BELGA)