Jordan Lukaku: "Als ik speelminuten krijg, is dat een bonus"

16/06/16 om 20:35 - Bijgewerkt om 20:35

Jordan Lukaku denkt niet dat hij meteen speelminuten zal krijgen op het EK.

Jordan Lukaku: "Als ik speelminuten krijg, is dat een bonus"

© BELGA

De jongere broer van Romelu verwacht niet dat er na de nederlaag van de Rode Duivels tegen Italië iets aan zijn statuut veranderd is. "Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn heel belangrijke pionnen in onze basisploeg, zij zullen hun posities wel behouden", aldus Lukaku donderdag na de training van de Belgen.

Voor de Rode Duivels is het na het WK in Brazilië het EK het tweede groot toernooi op twee jaar tijd. "Toen was ik nog een buitenstaander en een supporter, nu zit ik echt in de groep en zie ik wel het belang voor het Belgisch volk en hoe hard de mensen met ons inzitten. Ik geniet enorm van deze ervaring en mijn EK zou niet mislukt zijn als ik niet speel. Ik wilde bij die 23 horen, houd me klaar en wil me tonen aan de coach. Als ik minuten krijg, is dat een bonus", aldus Lukaku, die volgend seizoen echt andere oorden wil opzoeken. "Dat is nodig om meer vooruitgang te boeken."

Jordan Lukaku kreeg tijdens zijn perspraatje uiteraard ook veel vragen over zijn broer, die na een mindere prestatie tegen Italië naast de ploeg dreigt te vallen tegen de Ieren. "Ik ben Jordan, vragen over Romelu moet je aan hem stellen. Mijn persoonlijke mening is dat de Lukaku's minder krediet hebben, maar dat zeg ik al drie jaar. Als Romelu een mindere prestatie aflevert, vind ik dat als broer van uiteraard jammer. Hij kan nu eenmaal niet elke wedstrijd en elke dag top zijn, anders zou hij - met alle respect - niet bij Everton spelen."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!