Jongeman riskeert stadionverbod voor dronken weerspannigheid tijdens match in Waregem

© BELGA
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk zijn woensdag bewakingsbeelden bekeken van een voetbalmatch in Waregem.

Een supporter moet zich verantwoorden voor zijn weerspannigheid tegenover twee agenten. Het openbaar ministerie vraagt vijf jaar stadionverbod, een werkstraf van 100 uur en een boete van 1.200 euro.

Na de match werden twee spotters, politieagenten in burger, naar het stewardlokaal geroepen. Francois D. zei daar dat hij klacht wilde indienen omdat hij tijdens de match geprovoceerd werd door Standardsupporters. De spotters kwamen ter plaatse, maar de man weigerde zich te identificeren. Op de beelden van de bewakingscamera was te zien hoe D. plots zijn sjaal en jas op de grond gooide. Daarop namen de agenten hem in bedwang.

“Maar ook dan bleef hij zich weerspannig opstellen. Daarom hebben we hem uiteindelijk geboeid en gewacht op versterking van geüniformeerde collega’s”, verklaarden de agenten op de zitting. Zij moesten ook verschijnen als beklaagden. Ze werden namelijk rechtstreeks gedagvaard door Francois D. “Mijn cliënt is onnodig hardhandig aangepakt door de agenten”, meende zijn raadsman.

D. zelf bleef beweren dat hij zijn best had gedaan om mee te werken. Maar hij gaf ook toe dat hij zich eigenlijk niets meer herinnert van de gebeurtenissen omdat hij dronken was en dat het bekijken van de camerabeelden verhelderend werkte.

Naar aanleiding van de feiten kreeg de man van de voetbalcel al een maand stadionverbod.

Vonnis op 4 november.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier