Jonathan en Selina uit Ettelgem zijn getuige van duivelse match in Moskou

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Het koppel won met een actie van Coca Cola een reisje naar Rusland, inclusief de match België-Tunesië.

“Een ervaring om nooit meer te vergeten: naar Moskou geweest, een supermooie match gezien en genoten van zo’n sfeer. Dat maak je maar één keer mee, en dan nog alles gratis“, zeggen Jonathan Verwichte en Selina Vuylsteke.

“Alcohol drinken we niet, cola des te meer. Een actie van deze frisdrankengigant – op het klepje van de blikjes staat binnenin een nummer – leverde ons niet alleen een reis van drie dagen naar Moskou, maar ook een toegangsticket voor de match van onze Rode Duivels op”, vertelt Jonathan.

Selina wou eerst niet mee

Eind april kreeg Jonathan een mail dat hij bij de winnaars was: “Ik geloofde er eerst niet in, maar even later kreeg ik een telefoon met effectief de bevestiging dat ik gewonnen had en naar Rusland mocht voor de match tegen Tunesië.”

Jonathan en Selina uit Ettelgem zijn getuige van duivelse match in Moskou

“Mijn vriendin Selina wilde eerst niet mee. Ze is dan ook geen voetbalfan en zag de trip naar Moskou niet zitten. Ik heb haar wel kunnen overtuigen”, aldus Jonathan. “En ik ben nu blij dat ik meegeweest ben. Dit is iets om nooit meer te vergeten”, vult Selina aan.

Luxueus vliegtuig

Vrijdagvoormiddag stegen Jonathan en Selina in Zaventem op, richting Moskou. “Het was nog maar de tweede keer dat ik in een vliegtuig zat. En wat voor een: je had alle luxe op vlak van technische snufjes, zoals je eigen tablet aan de zetel. Ook kregen we eten en drank gratis. De verplaatsing naar ons hotel en ons verblijf met ontbijt waren allemaal in de gewonnen prijs inbegrepen. We kregen zelfs een Fan-ID waarmee we gratis het openbaar vervoer konden gebruiken.”

We hebben de match heel goed kunnen volgen dankzij mooie plaatsen op de 16de rij aan de middellijn

Na het ontbijt op zaterdag wilden Jonathan en Selina wat hartje Moskou wat ontdekken, maar daar bleek geen tijd voor. “De Fan-ID van Selina bleek niet juist, dus moesten we met de metro naar het stadion om dat in orde te maken. Dan vlug terug naar het hotel om onze tickets voor de match op te halen. We hadden nog even tijd om iets te eten en dan weer de metro op naar het Spartastadion. De wedstrijd begon om 15 uur, want er is een tijdsverschil van een uur met België.”

Heel heet

“We hebben de match heel goed kunnen volgen dankzij mooie plaatsen, op de 16de rij aan de middellijn. We zaten vlak onder de grote camera. Negatief punt was de warmte. Wat was het heet en we zaten vlak aan de zonnekant. Ik had dan nog de tegenslag dat mijn zonnebril kapot was. Maar dat kon het plezier niet vergallen. We hebben heel erg genoten en onze Belgen zo’n mooie wedstrijd zien spelen. In het stadion is toch nog anders dan op tv: zo’n sfeer, ongelooflijk”, acht Jonathan zich gelukkig dit te hebben mogen meemaken.

“En niet alleen de aanwezige Belgen supporterden voor onze Rode Duivels, ook veel voetballiefhebbers uit andere landen moedigden onze spelers aan“, aldus Selina, die na de match samen met Jonathan verbroederde met enkele Tunesische supporters. “En we hebben ook onze koning gezien met de prinsen Gabriël en Emmanuel.”

Stortregen

“Na de penalty van Eden Hazard zat de sfeer er meteen goed in, iedereen was aan het dansen. En dan begon het te gieten. Dat was goed voor de spelers, die wat afkoeling kregen”, denkt Jonathan. “Het stadion is zo gebouwd dat alleen het veld nat wordt. Wij kregen geen douche, al konden we dat ook goed gebruiken.”

Jonathan en Selina uit Ettelgem zijn getuige van duivelse match in Moskou

“Na de match namen we opnieuw de metro – trouwens heel moderne toestellen, ik denk totaal nieuw – richting Moskou. We hebben dan wat rondgelopen op het Rode Plein om tegen 19.45 uur naar het restaurant te gaan waar we verwacht werden. Op vlak van eten vind ik Rusland wel speciaal: we kregen een bordje met groenten, daarna een broodje gevuld met iets van vlees en nog een soort pannenkoek als dessert. Wat we als hoofdgerecht gegeten hebben, weten we niet”, lachen Jonathan en Selina.

“Om 21 uur stonden we al buiten. Ik wou graag nog wat rondkijken, maar Selina was zo moe van de drukke dag dat ze naar bed wilde.”

Moskou is de properste stad die we al gezien hebben

“Gelukkig hadden we op zondag nog vrije tijd, zodat we toch het Rode Plein en omgeving hebben kunnen verkennen. We hebben natuurlijk enkele souvenirtjes gekocht.”

Aan de reis naar Moskou houdt het koppel niets dan mooie herinneringen over. “Dit is de properste stad die ik al gezien heb. Er ligt niets op de grond, hoewel er maar weinig vuilnisbakken staan. Wij mogen daar een voorbeeld aan nemen. Je ziet wel veel arbeiders bezig met opruimen. We hebben ons er ook super veilig gevoeld. Jammer is wel dat de Russen zo goed als geen Engels spreken, alleen hun eigen taal. Iets vragen zat er, zelfs aan de veiligheidsmensen, niet in.”

Genieten van elke voetbalmatch

Jonathan en Selina zijn sinds maandagmorgen vroeg weer thuis in Ettelgem. Ze werden vorige nacht door Jonathans zus Indira opgehaald in Zaventem. Maandag genieten ze nog een dagje na van hun onvergetelijke reis en van de match. “Straks ga ik nog naar andere matchen kijken die ik heb opgenomen. Ja, ik ben een grote voetbalfan. Niet van een bepaalde ploeg, maar gewoon van het spel. Ik geniet van elke wedstrijd. Zeker als er mooie fases zijn, ook die van de tegenspelers“, besluit Jonathan.