Jon Vanhauwaert (NS Heule): “De titel is de kortste weg naar derde”

Jon Vanhauwaert komt dit weekend in de topper tegenover Wevelgem City B te staan. © LL
Redactie KW

Als de weergoden het toelaten, wordt de competitie komend weekend hervat. Voor NS Heule staat de topper in Wevelgem B op het programma.

Ondertussen besliste de bond dat de uitgestelde wedstrijden van vorige zondag op zaterdag 23 december worden gespeeld. “Met 18 ploegen in de reeks is er uiteraard niet zoveel ruimte om afgelastingen op te vangen”, weet Jon Vanhauwaert. “Maar met de feestdagen in zicht is 23 december niet de ideale datum om te voetballen. Heel wat ploegen zullen wellicht spelers moeten missen omdat die iets anders dan voetbal gepland hadden. Hopelijk moeten er bij ons niet veel forfait geven.”

Tijdens het duel op het veld van Wevelgem B staat de eerste plaats op het spel. “De wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras en dat is wellicht in het voordeel van de thuisploeg“, denkt de 25-jarige Gullegemnaar. “In de heenronde wonnen we met 2-0 van Wevelgem. Voor hetzelfde resultaat wil ik meteen met twee handen tekenen.”

Jon Vanhauwaert is een van de Heulse spelers met de meeste dienstjaren op de teller. “Ja, ik zit hier al een poosje”, reageert hij lachend. “Bij het toenmalige SK Gullegem ben ik begonnen. Daarna ben ik mee in de fusie met Wevelgem gestapt. Omdat ik op Wevelgem moest gaan trainen, heb ik voor Heule gekozen en ik ben er blijven hangen. Ondertussen heb ik twee degradaties en een promotie meegemaakt en weet ik ondertussen dat het verschil tussen derde en vierde provinciale niet gering is. Toch willen we opnieuw onze kans wagen. Liefst via de titel, want dat is de kortste weg naar derde provinciale.” (Fonzie)

Zaterdag 16 december om 19 uur: Wevelgem B – NS Heule.