Johny Hoste, dames FC Marke: “Zes op zes moet kunnen”

De damesploeg van FC Marke begint zondag aan het nieuwe voetbalseizoen. Coach Johny Hoste kijkt vertrouwensvol vooruit. © Facebook Johny Hoste
Redactie KW

Dames FC Marke treedt dit seizoen aan in derde provinciale B. “Onze eerste twee duels tegen Gullegem en Dottenijs zouden haalbare kaarten moeten zijn”, vertelt trainer Johny Hoste.

In vergelijking met vorig seizoen heeft Marke de kern grotendeels behouden. “Enkele meisjes zijn vertrokken, maar onze U16 breidde uit met twee nieuwkomers, die voor onze damesploeg zeker een meerwaarde kunnen vormen. Ik kan momenteel rekenen op een kern van een 18-tal fitte speelsters, voldoende om een goed seizoen te draaien.”

Afgelopen seizoen liepen er heel wat meisjes rond die hun eerste stapjes in de voetbalwereld aan het zetten waren. “De progressie die de meesten op een seizoen tijd gemaakt hebben, stemt mij gelukkig. We zijn een erg jonge ploeg, die nog veel kan leren. Ik durf wel voorzichtig ambitieus te zijn. We spelen nu echter een reeks lager, waardoor het moeilijk inschatten is hoe sterk onze tegenstand is. Onze grootste doelstelling blijft dat de dames graag komen voetballen en de kans krijgen om van de sport te proeven.” (AHB)

Zondag 3 september om 14 uur: FC Gullegem – FC Marke.