Johan Vermeersch en zijn FC Brussels betrokken bij gerechtelijk onderzoek

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het parket van Brussel heeft maandag een gerechtelijk onderzoek geopend naar afwending van subsidies door voetbalclub FC Brussels, geleid door de van Langemark afkomstige Johan Vermeersch.

Enkele weken geleden werd een klacht ingediend in dit dossier door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. De parketwoordvoerder bevestigt donderdag een bericht op de website van de RTBF.

Volgens de Franstalige omroep gaat de procureur des konings een eerste onderzoek voeren om alle dossierstukken van de protagonisten te verzamelen, waarbij de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, de huidige en de vorige politieke verantwoordelijken zoals Philippe Moureaux (PS) en Françoise Schepmans (MR), clubvoorzitter Johan Vermeersch, het Brussels gewest en zijn minister van Sport Guy Vanhengel (Open Vld).

Zijn objectief is om exact na te gaan of de subsidies die door het Brusselse gewest werden toegekend, in het kader van de renovatie en herinrichting van de sportinfrastructuur, werden gebruikt voor andere doeleinden.

1,95 miljoen euro

Vanaf 2006 werden meerdere overeenkomsten gesloten tussen het gewest en de vzw RWDM Brussels FC in het kader van subsidies voor de vervanging van een kunstgrasterrein op een trainingsveld (375.000 euro), de installatie van een trainingszaal voor de vzw jeugdschool van Molenbeek (100.000 euro), de plaatsing van verlichting (195.000 euro) en van een tribune (425.000 euro) en diverse werken aan het Edmond Machtens Stadion (800.000 euro). In totaal werd meer dan 4,6 miljoen euro tussen 2006 en 2012 toegekend aan zowel Brussels als de jeugdvoetbalschool.

In 2013 merkte de gemeente dat de benutting van een aantal enveloppes vragen opriep en dat de stavingen een verschil van meer dan 1,95 miljoen euro lieten zien.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier