Jinty Caenepeel op weg naar Engeland (dankzij dit filmpje?)

Jinty Caenepeel in actie bij FC Eindhoven. © BELGAIMAGE
Olivier Volckaert

De Oostendse flankspeler Jinty Caenepeel wordt volgens meerdere Engelse media gelinkt aan Barnsley FC. Hij zou er dinsdag testen afleggen en een contract tekenen.

Jinty Caenepeel was dit jaar de revelatie bij FC Eindhoven in de Nederlandse tweede klasse. Met 15 goals, meestal belangrijke, had hij een groot aandeel in het eindrondeticket van die club en dat bracht hem in beeld bij heel wat Europese topclubs. Zo toonde het Russische FC Ufa verregaande interesse, maar ook AZ Alkmaar had een boontje voor de pijlsnelle flankspeler.

Ook Belgische clubs, zoals KV Oostende, waren geïnteresseerd. En zelfs Manchester City werd genoemd! Nu lijkt er een doorbraak te komen. Caenepeel ligt nog een jaar onder contract bij Eindhoven, maar zou voor een bedrag tussen 500.000 en 900.000 euro wegkunnen en Barnsley, nieuw in The Championship, wil dat op tafel leggen.

Hoe kwam Barnsley Caenpeel op het spoor ? Misschien wel door dit filmpje met alle ‘highlights’ van de ex-speler van onder meer Gent en Cercle. Gent zou trouwens een deel van de transfersom krijgen.

(OVG)

https://www.youtube.com/watch?v=yKiym3b02bc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier