Jeugdwerking KRC De Panne wil opvolger zijn van Westkust Foot

De aanwezige trainers van de nieuwe jeugdwerking. V.l.n.r. Wesley Dorné, Christophe Dewitte, Bjorn Debeir, Steven Moors, Alain Cuvelier, Alessandro Mastragostino, Bjorn Lemière en Filip Morisse. © JDC
Redactie KW

Vrijdagavond werd op de terreinen van KRC De Panne de nieuwe jeugdwerking van de club voorgesteld.

De club wil voortwerken in de geest van het ter ziele gegane samenwerkingsverband Westkust Foot en kon op een maand tijd al behoorlijk wat bekwame en ervaren jeugdtrainers aantrekken.

Dat KVV Coxyde en KVV Oostduinkerke door samen een jeugdwerking op te starten Westkust Foot de doodsteek gaven, ligt KRC De Panne-voorzitter Alain Cuvelier nog altijd zwaar op de maag. “Werk van tien jaar in een klap weggeveegd door een Trumpiaanse beslissing“, klonk het nog eens. “Een beslissing ingegeven door financiële motieven en duidelijk niet door sportieve. De jeugd betaalt de prijs: zij vallen van interprovinciaal niveau terug naar gewestelijk niveau. En wat zien we? Een pak jeugdspelers uit Koksijde trekken naar Diksmuide, waar ze wel interprovinciaal kunnen voetballen, een pak anderen komen naar ons.”

“Want op een maand tijd hebben we hier een degelijke jeugdopleiding uit de grond gestampt en wij behandelen iedere jeugdspeler gelijk, eender waar hij woont, eender wat zijn niveau is. Dus ik bedank alvast alle mensen die zich voor onze jeugdwerking willen engageren want we hebben zeker niet de gemakkelijkste weg gekozen. Maar wij vinden de kwaliteit van de trainingen belangrijk, wij willen die jonge gasten niet zomaar wat achter een bal laten lopen. Westkust Foot is afgesloten maar het moge duidelijk zijn dat wij de opvolgers zijn.”

Het aantal jeugdploegen van KRC De Panne voor komend seizoen ligt nog niet helemaal vast maar het zullen er wel meteen een pak zijn. Er komt al zeker een voetbalschool voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar, er komt een U7, een U12, een U13, zeker twee en wellicht drie U15-teams, een U17 en tot slot een U21 die nauw betrokken zal worden bij de beloften en de eerste ploeg. “Doorstroming van de eigen jeugd naar de eerste ploeg vinden we heel belangrijk. Nu al komt 83% van onze A-kern uit de eigen streek en dat mag gerust nog meer worden. We willen daarom de band tussen eerste ploeg en jeugdploegen nauwer aanhalen en er hier een echt clubhuis van maken waar iedereen zich thuis voelt. Hopelijk helpt de politiek daarbij een handje want onze kantine dateert van 1991 en in die 27 jaar is er nog weinig veranderd. De accommodatie is dus aan een opknapbeurt toe en ook een kunstgrasveld zou welkom zijn.”

(JDC – foto JDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier