Jeugdvoetballers van Club en Essevee laten zich drie jaar testen op blessures

31/08/16 om 15:20 - Bijgewerkt om 15:20

800 jonge voetballers, onder andere van Club Brugge en Zulte Waregem, laten zich drie jaar testen in het kader van een nieuw onderzoeksproject om de oorzaken van blessures en risicofactoren bij voetballers tussen 9 en 16 jaar oud na te gaan.

Jeugdvoetballers van Club en Essevee laten zich drie jaar testen op blessures

Dat schrijft Gazet van Antwerpen woensdag. In totaal 800 elitejeugdspelers van U10 tot en met U15 van KVC Westerlo, KV Mechelen, Waasland-Beveren, AA Gent, Zulte Waregem en Club Brugge nemen deel aan een omvangrijk onderzoek gespreid over drie jaar. Nikki Rommers, doctoraatsstudente aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Universiteit Gent (UGent) begon vorige maand al met deze studie naar de oorzaken van blessures en risicofactoren ervan bij voetbalspelers.

"De vraag om zo'n project op te starten was eigenlijk afkomstig uit de voetbalwereld zelf", vertelt Nikki Rommers in Gazet van Antwerpen. "Er is nog heel weinig informatie over de blessures en de oorzaken ervan bij jonge spelers. In deze fase, waarin de jonge spelers in volle groei zitten, weten we niet wat er aan de basis ligt van de blessures. Het is wel belangrijk dat er onderzoek naar gedaan wordt, want een zware blessure zou wel eens hun carrière kunnen kosten. Vooral dan op nationaal niveau."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!