Jeugdvoetbalcoach stuurt twee eigen spelers vroegtijdig naar douches

Redactie KW

Opmerkelijke taferelen zaterdagnamiddag in de voetbalwedstrijd bij de U16 tussen KSCT Menen en Zwevegem Sport. Coach Eddy De Jonghe van Zwevegem stuurde twee van zijn eigen spelers vroegtijdig naar de douche.

Het eerste slachtoffer was kapitein en sterkhouder van het team Seppe Nuytten die in de tweede periode tijdens een duel zijn voet liet hangen. Scheidsrechter Sven Latruwe had die fase niet gezien en liet verder spelen. Dat was buiten de eigen coach van Seppe gerekend. “Dat was natrappen, dit heeft niks met voetbal te maken”, schreeuwde Eddy De Jonghe furieus naar zijn speler. Hij haalde zijn kapitein daarop van het veld en dat fairplaygebaar kon op applaus rekenen van de tientallen thuissupporters. Zeker omdat Menen op dat moment de sterkere ploeg was en na een 0-3-achterstand net opnieuw de aansluiting had gevonden. De Zwevegemcoach stuurde zijn speler na een publieke bolwassing richting douches. De speler zelf gaf achteraf toe dat hij misschien wel een overtreding, maakte maar dat de reactie van de coach overdreven was.

In de derde periode stuurde Eddy De Jonghe nog een speler naar de douches. Marco De Zutter nam als nieuwe kapitein een vrije trap vanop zo’n 25 meter. De bal ging hopeloos over en dat was niet naar de zin van de coach. De jeugdspeler mocht zijn mistrappen meteen bekopen met een wissel en een ticketje richting douches. De andere spelers van de Zwevegemcoach mochten de match wél uitmaken. Zij knokten zich naar een felbevochten 2-3-zege.

(MPM – foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier