Jeugdtrainer van ‘shirtincident’ blijft dan toch aan de slag bij KV Oostende

Redactie KW

KV Oostende, Kenny Vandeput en de ouders van Ximon Maes hebben woensdag rond tafel gezeten om alles uit te klaren.

Begin deze week ging een foto viraal op de sociale media, waarop te zien was hoe een jongetje het t-shirt ‘lul van de week’ moest dragen van zijn jeugdtrainer bij KV Oostende. Op het shirt ook een obscene en weinig tot de verbeelding overlatende afbeelding van een penis. Wie slecht trainde, of het slechtst scoorde in pakweg een spelletje latje-trap op het einde van de training, mocht het aantrekken. De vader van de jongen vond het allesbehalve en liet zijn zoon de foto op Facebook posten.

De verontwaardiging was groot bij de publieke opinie en KV Oostende besloot meteen om de trainer op non-actief te zetten. Uiteindelijk kwam het op zijn stappen terug en klonk het dat het ook de kant van de jeugdtrainer wilde horen. Dat is nu gebeurd en alle partijen hebben zich vezoend.

“Ik besef nu dat dergelijke tekening op een shirt niet thuishoort bij kinderen van twaalf jaar”, aldus de jeugdtrainer in kwestie, Kenny Vandeput. “Omdat ik dit vroeger ook zelf heb meegemaakt, stond ik niet stil bij de consequenties die dit kan hebben bij bepaalde kinderen.”

“Ik bied dan ook mijn excuses aan. Het was zeker nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen. Ik ben blij dat we hierbij het verhaal kunnen afronden. Ik hoop dat de rust nu kan terugkeren.”

Ook de vader van Ximon Maes heeft zich verontschuldigd. Hij zegt dat hij de impact van de sociale media heeft onderschat.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier