Jespo Komen-Waasten promoveert naar derde provinciale

Foto Luc Vanthuyne.

De terugwedstrijd van de eindrondefinale van vierde provinciale A tussen Sparta Kruiseke en Jespo Komen-Waasten eindigde zaterdag op een 1-1-gelijkspel.

Na het 0-0-gelijkspel uit de heenwedstrijd wisten beide ploegen dat ze moesten scoren om de poort naar derde provinciale open te beuken. Al vroeg in de wedstrijd belandde een bal van de thuisploeg tegen de paal, maar even later waren het de bezoekers die raak troffen. Jespo bleef in de hele eerste helft de bovenhand houden en leidde aan de rust dan ook terecht met 0-1.

Tumult

Sparta Kruiseke kwam nadien gedreven uit de kleedkamer en greep de tegenstander bij de keel. Halfweg de tweede helft scoorde Simon Sintobin de verdiende gelijkmaker. Bij dat doelpunt ontstond er wat tumult toen de Kruisekenaars vlug wilden hernemen, maar de Komense doelman Dylan Vancraeybeck wou de bal niet lossen. Een Komenaar maakte daarbij een trapbeweging richting een thuisspeler, maar de scheidsrechter loste het op zonder kaarten.

Terug naar derde

De thuisploeg bleef de bezoekers na dat doelpunt op de eigen speelhelft terugdrukken, maar er werd niet meer gescoord. Na één jaar in vierde keert Jespo Komen-Waasten zo terug naar derde provinciale. Sparta Kruiseke is veroordeeld tot een extra seizoen in de laagste provinciale reeks. (KPL)