Jeroen Vanthournout ruilt Winkel Sport voor FCV Dender in eerste amateurklasse

20/06/17 om 15:05 - Bijgewerkt om 15:22

Het verblijf van Jeroen Vanthournout (straks 28) bij Winkel Sport zal tot één seizoen beperkt blijven. De geboren Roeselarenaar kende geen gelukkig seizoen bij rood-zwart en gaat nu bij FCV Dender in de eerste amateurklasse aan de slag.

Jeroen Vanthournout ruilt Winkel Sport voor FCV Dender in eerste amateurklasse

Jeroen Vanthournout zit hier Alessio Staelens op de hielen. (Foto Bart) © VDB

Jeroen Vanthournout kreeg zijn jeugdopleiding bij KSV Roeselare, kwam er in de eerste ploeg en ging vervolgens bij Westerlo aan de slag. Na de degradatie naar tweede klasse was Vanthournout in het seizoen 2013-2014 basisspeler toen Westerlo kampioen speelde in tweede klasse.

Maar de middenvelder die ook als linksachter uit de voeten kan, keerde vervolgens terug naar KSV Roeselare. Vorig jaar koos hij voor het ambitieuze Winkel Sport dat een gooi wilde doen de titel in de tweede amateurklasse. Hij kwam samen met Aaron Vanfleteren en Sven De Rechter over van KSVR. Maar van dat trio kwam enkel Vanfleteren aan heel wat speelminuten.

Jeroen Vanthournhout gaat het nu een reeks hoger proberen bij FCV Dender. Opvallend, want ook Cor Gillis en Sven De Rechter (R. Knokke FC) die weinig minuten maakten op Terschueren, kiezen vervolgens voor een ploeg die hoger speelt.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!