Jérémy Taravel moet de verdediging van Cercle Brugge versterken

© BELGA
Redactie KW

De Franse speler, die eerder voor Zulte Waregem speelde, tekent volgens zijn manager Mogi Bayat een contract van twee seizoenen.

Dat heeft hij via Twitter laten weten. Jérémy Taravel is een 30-jarige Franse voetballer die in januari 2009 van Lille OSC naar SV Zulte-Waregem trok. In juni van dat jaar tekende hij er een contract voor vier seizoenen. Na een jaar hield hij het daar voor bekeken en trok naar Sporting Lokeren waarmee hij in 2012 de Belgische beker won.

In december 2013 ondertekende hij een contract voor drie en een half jaar bij het Kroatische Dynamo Zagreb. In februari 2014 liep hij een kruisbandblessure op en moest tot het einde van dat seizoen aan de kant blijven. In augustus 2016 keerde hij terug naar ons land omdat hij werd opgevist door AA Gent. Daar tekende hij voor twee seizoenen, maar een goed jaar later trok hij op huurbasis naar het Zwitserse FC Sion.

Nu keert hij opnieuw terug naar België om de verdediging van Cercle Brugge te versterken. Hij is een linksvoetige centrale verdediger. Taravel is de 22ste nieuwkomer bij groen-zwart. Iemand met een profiel waar de vereniging naar op zoek was.

Cercle speelt donderdagavond om 20 uur in het Jan Breydelstadion tegen KSV Temse in de vijfde ronde van de Croky Cup.

(ACR)