Jenci Dejonghe bezorgt Gullegem eerste seizoenszege

© VDB

Het felgeplaagde FC Gullegem boekte zondagmiddag de eerste zege van het seizoen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Olsa Brakel.

Eindelijk. De eerste zege is binnen., klinkt het bij FC Gullegem. De thuisploeg schoot gretig uit de startblokken en versierde via Vanhaecke de eerste kans. Het was diezelfde Vanhaecke die iets over het kwartier bezoeker Knipping moeilijke maakte zodat die zijn eigen doelman verraste. Brakel liet zich niet onbetuigd en testte enkele keren de vuisten van doelman Vanderbeken.Acht minuten voor de rust, na een goedkope strafschop, moest de thuisgoalie zich dan toch gewonnen geven.

Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de overwinning. Vancraeyveldt had pech dat hij de paal trof. Het was slechts uitstel. Na hoekschop kopte Dejonghe mooi binnen. De bezoekers gingen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Gullegem versierde op de counter alsnog de betere kansen. Door die eerste zege en de nederlaag van Menen, geeft Gullegem de rode lantaarn door aan de buren.

DOELPUNTEN: 17′ Knipping (owng.) 1-0, 37′ Achahbar (strafschop) 1-1, 63′ Dejonghe 2-1.

GULLEGEM: Vanderbeken, Van Landschoot, Defevere, Dejonghe, Ngoma (79′ Nahimana), Vanhaecke (90′ Sys), Pierre, Vancraeyveldt, Flederick, Oumedjeber, Seignez.